İş Yeri̇ni̇ze Si̇gorta Yaptırırken Di̇kkat Edi̇lmesi̇ Gereken 5 Şey
Buradasınız: Anasayfa / Blog
5 Eylül 2019, Perşembe
İş Yerinize Sigorta Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey
İş yeri sigortası poliçeleri, ticari işletmelerinizi ve ofislerinizi yaşanabilecek her türlü kazaya ve doğal afete karşı koruyan sigorta seçenekleridir.
İş Yerinize Sigorta Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

İş Yerinize Sigorta Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

İş yeri sigortası poliçeleri, ticari işletmelerinizi ve ofislerinizi yaşanabilecek her türlü kazaya ve doğal afete karşı koruyan sigorta seçenekleridir. Yangın, patlama, fırtına, duman, taşıt çarpması gibi beklenmedik durumların oluşturacağı maddi zararları karşılayan iş yeri sigortaları, beklemediğiniz anlarda karşılaşabileceğiniz masrafları sigorta şirketinizden tazmin etmenizi sağlayarak maddi kriz yaşamanızın önüne geçer. Peki iş yeri sigortası yaptırırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken 5 önemli detay...

İş Yeri Sigortası Nedir?

İş yeri sigortaları; iş yerlerinin dışsal faktörler, iş yeri içinden kaynaklanan kazalar, doğal afetler ve ticari olumsuzluklar sebebiyle maddi zarara uğramasını önleyen özel sigorta paketleridir. İş yeri sahipleri tarafından yaptırılan sigorta seçenekleri, hayatın olağan akışında doğabilecek pek çok farklı olumsuzluk sebebiyle karşılaşabileceğiniz maddi zararları karşılar ve böylece iş yerinizin daima güvende kalmasını sağlayarak bütçenizi korur. İş yeri sigortalarının kapsamına giren durumlardan bazıları şunlardır:

⦁ Yangın, patlama, duman sebebiyle oluşan maddi kayıp ve zararlar
⦁ Sel ve su baskını sebebiyle iş yerinin ve iş aletlerinin zarar görmesi
⦁ Fırtına ve erozyon gibi doğal afetler yüzünden oluşan hasarlar
⦁ Toplumsal hareketler ve terör olayları yüzünden iş yerinin ve iş unsurlarının tahribata uğraması
⦁ Çeşitli sebepler nedeniyle iş yerinin camlarının kırılması ya da anahtarlarının kaybolması

Yukarıdaki durumlarda iş yeri sahiplerinin mağduriyetini gideren iş yeri sigortaları, aynı zamanda ek teminatlarıyla da sigortalıların yaşamını kolaylaştırır. Üçüncü kişilere karşı doğan maddi sorumluluklarda, ferdi kazalarda ve hırsızlık durumlarında da size destek olan iş yeri sigortaları, iş yerinizi ve şirket bütçenizi maksimum seviyede koruyabilmenize yardımcı olur.

İş Yeri Sigortası Avantajları

İş yeri sigortası seçenekleri, sigortalılar için en avantajlı poliçeler arasında yer alır. İş yerinize sigorta yaptırarak elinizde olmadan gerçekleşebilecek pek çok afet ve kazaya karşı korunabilir, şirket bütçenizin gereksiz masraflar yüzünden zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Şirketinizin ofisinde, iş unsurlarında ve makinelerinde oluşabilecek hasarlarda tamirat masraflarını sigortanızdan tazmin edebilir ve böylece tasarrufta bulunabilirsiniz. Poliçenizde gerekli maddelerin bulunması durumunda, iş yerinizi ilgilendiren hukuki anlaşmazlıklarda hukuk desteği alabilir, üçüncü kişilere karşı doğacak maddi ya da hukuki sorumluluklarınızı sigortanızdan karşılayabilirsiniz. Çalışanlarınızda karşılaşabileceğiniz hırsızlık, güveni suistimal, görevi kötüye kullanma gibi olumsuz davranışlardan doğacak zararınızı sigortanızdan tazmin edebilirsiniz. Doğru paketi tercih etmeniz durumunda iş yerinizde zararın önlenmesi için yapılacak tadilat ve tamiratların masraflarını da sigortanızdan karşılayabilirsiniz. 

İş Yeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey 

  1. Poliçe Değerlerine Dikkat Edin

    İş yerinize sigorta yaptırırken dikkat etmeniz gereken detayların başında, poliçede yer alan değerlerin doğru şekilde yazılması gelir. Sigortalanacak ofisin, ofiste yer alan iş makinelerinin ve diğer unsurların değerlerinin sigorta poliçesinde doğru şekilde belirtilmesi, tazminat hakkınız doğduğunda eksiksiz bir şekilde ödeme alabilmeniz açısından büyük önem taşır. Poliçede sigortalanan varlıkların gerçek değerlerinden düşük gösterilmesi, prim ödemelerinizi azaltsa da olası hasar durumlarında eksik ödeme almanıza yol açabilir. Özellikle kısmi hasar durumlarında oluşabilecek proporsiyon farkı sebebiyle zararınızı tam olarak tazmin edememe riskinden kaçınmak için poliçede yer alan değerlerin eksiksiz olmasına özen göstermeniz önerilir.

    0. Sigorta Teminatlarını Özenle İnceleyin

    Farklı sigorta şirketleri tarafından hazırlanan iş yeri sigortaları, aynı isimle anılsalar da detaylarda son derece ciddi farklar barındırabilir. Bazı şirketler tarafından kullanıcılara sunulan sigorta paketleri, diğerlerinden daha kapsamlı ve daha yararlı olabilir. Kendiniz ve iş yeriniz için en doğru iş yeri sigortası paketini bulmanız için sigorta teminatlarını özenli bir şekilde incelemenizde ve daha fazla teminat sunan poliçeyi seçmenizde yarar bulunur. Sigorta poliçelerini incelerken teminatların hangi koşullarda verildiğine de dikkat etmeniz önerilir. Sigorta paketlerinde yer alan teminatların bir bölümü çeşitli şartlara ve oranlara bağlanır. Bu şartların gerçekleşmemesi durumunda teminatlar karşılanmaz. Bu yüzden en avantajlı sigorta poliçesini tespit edebilmeniz için teminat koşullarını da hesaba katmanızda fayda vardır.

    0. Ek Teminatlardan Yararlanın

    İş yerleri, maddi kayıp riskinin en yüksek olduğu alanlar arasında yer alır ve bu yüzden de doğru iş yeri sigortası paketini tercih etmeniz size maddi açıdan maksimum seviyede güvenlik sağlar. Sigorta paketlerinin bir bölümü küçük prim ödemesi farklarıyla daha fazla teminat sunabilir. İş yerinizi sigortalatırken özen göstermeniz gereken nokta, mümkün olan her ihtimale karşı tedbir almak ve işinizi şansa bırakmamaktır. Bu yüzden ek teminat avantajından yararlanabilir ve sigorta poliçenizin kapsamını sadece küçük farklar karşılığında genişletebilirsiniz. Ek teminatlar sayesinde genel sigorta paketlerinin içermediği hizmetlerden de yararlanabilir ve sigortanızı kullanma ihtiyacı duyduğunuzda poliçenizden maksimum seviyede yardım alabilirsiniz. Şirket araçlarınız için yol yardımı ihtiyacı duyduğunuzda, taşınan para güvencesine gereksiniminiz olduğunda, iş yerinizdeki elektronik cihazların arızası gibi durumlarda ya da çeşitli profesyonel sorumluluklarınıza bağlı zararlarda faydalanabileceğiniz ek teminatlar sayesinde önemli tasarruflarda bulunabilir ve şirket giderlerinizi en düşük seviyeye indirebilirsiniz.

    0. Sigortanızı Sorgulayın

    İş yeri sigortası sorgulama işlemleri de sigorta yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar arasında bulunur. Doğru sigorta şirketiyle ve doğru acenteyle çalışmanız, sigorta teminatlarına ihtiyaç duyacağınız sorunlar yaşadığınızda alacağınız desteği doğrudan etkiler. Bu yüzden alanında uzman, deneyimli ve köklü sigorta şirketlerini tercih etmeniz, zor zamanlarınızda kusursuz destek alabilmeniz açısından büyük önem taşır. Güvenilir ve deneyimli sigorta şirketleriyle birlikte çalışmanız durumunda işlemlerinizin hızlı bir şekilde gerçekleşeceğinden, sigortanızdan maksimum desteği alabileceğinizden ve poliçenizde yazan teminatların karşılanacağından emin olabilirsiniz. Güvenilir sigorta şirketlerinin sunduğu iş yeri sigortası hesaplama hizmetleri sayesinde sigortanızı yaptırmadan önce hangi poliçenin ne kadar prim ödemesi gerektireceğini kolayca öğrenebilirsiniz.

    0. Farklı Sigorta Seçeneklerini Değerlendirin

    İş yerinize sigorta yaptırırken farklı sigorta paketlerini aynı anda da satın alabilirsiniz. İş yeri sigortanıza ek olarak hayat sigortası ve sağlık sigortası yaptırarak iş yerinizde yaşayabileceğiniz sorunların sebep olacağı tedavi masraflarını sigortanız aracılığıyla karşılayabilir, vefat durumunda ise yakınlarınıza tazminat bırakabilirsiniz. İş yeri araçlarınız için ferdi kaza sigortası ve kasko yaptırarak araçlarınızı her türlü aksiliğe karşı güvende tutabilir, sorumluluk sigortası yaptırarak çalışanlarınıza ve müşterilerinize karşı sorumlu olduğunuz konularda yaşanabilecek ihmal ve tedbirsizlik durumlarında doğacak maddi yükümlülüklerinizi güvence altında tutabilirsiniz. Dilerseniz AXA Sigorta tarafından size özel olarak hazırlanan İş Yerim Paket Sigortası seçeneğini de tercih edebilir ve pek çok farklı poliçenin sunduğu avantajları tek bir poliçede birleştirebilirsiniz. AXA Sigorta İş Yerim Paket Sigortası sayesinde iş yerinizi doğal afetlere, hırsızlık ve görevi kötüye kullanma durumlarına, toplumsal hareketlerin sebep olduğu zararlara karşı koruyabilir; kira kaybı, iş durması, alternatif iş yeri masrafları gibi zararlarınızı da sigorta poliçenizden karşılayabilirsiniz. İş Yerim Paket Sigortası ile emtia nakliyatı ve fasondaki emtia durumlarında yaşanabilecek zararları da teminat altında tutabilir ve hem iş yeriniz hem de ticari faaliyetleriniz için eksiksiz bir koruma sağlayabilirsiniz.
Etiketler
İş yeri sigortası poliçeleri
ticari işletmelerinizi ve ofislerinizi yaşanabilecek her türlü kazaya ve doğal afete karşı koruyan sigorta seçenekleridir.
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın